آشکده عمو نوروز

آشکده عمو نوروز

15 درصد تخفیف برای کاربران پرشین لیدر

کرج گلشهر گلزار غربی نبش خیابان تالار رضا خروجی تاکسی های مترو گلشهر آشکده عمو نوروز

02633506753

09358424411

مدیریت: نوروزعلی کریمی

همه روزه از ساعت 6 صبح الی 22:30

IMG_0343 IMG_0351 IMG_0352 IMG_0353 IMG_0355 IMG_0356 IMG_0358 IMG_0364 IMG_0367

آیا انواع آش خوشمزه مثل آش رشته، آش جو و یا آش دوغ را می پسندید؟

امروزه در صنعت غذا و آشپزی، شاهد تنوع زیادی از منوی غذا هستیم که هرکدام، دستور پخت، طعم و عطر بوی خاص خودشان را دارند؛ همچنین محل سکونت و عادت‌های غذایی، تأثیر مستقیم روی نحوه پخت و طبخ غذا دارد. برای مثال در کشور هندوستان بیشتر غذاها مزه تند دارند و از سوی دیگر در قسمت‌های شمالی کشور ایران، بیشتر غذاها مزه ترش دارند که این مورد کاملاً به عادت‌های غذایی آن منطقه ارتباط دارد. به‌طورکلی وعده‌های غذایی به سه دسته پیش‌غذا، وعده غذایی اصلی و دسر تقسیم می‌شوند. پیش‌غذاها اصولاً یک سری خوراکی‌های سبک و با حجم و چربی کم هستند که به هدف باز کردن اشتها برای وعده غذایی اصلی خورده می‌شوند؛ از سوی دیگر دسرها برای هضم بهتر وعده غذایی اصلی خورده می‌شوند؛ از انواع دسرها می‌توان به بستنی، ژله، شکلات و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.

آش، یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در سراسر کشور تهیه و طبخ می‌شود. آش‌ها تنوع بسیار زیادی  دارند و هر یک با مواد اولیه و روش خاصی پخته می‌شوند که درنهایت مزه آن‌ها هم با یکدیگر متفاوت است. از انواع آش‌ها می‌توان به آش رشته، آش ماست، آش شله‌قلمکار، آش جو، آش دوغ و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. در ایران از آش هم به‌عنوان پیش‌غذا و هم به‌عنوان وعده غذایی اصلی استفاده می‌شود. در بسیاری موارد هم از این غذای اصیل ایرانی، برای عصرانه یا نذرهای مذهبی استفاده می‌شود؛ به‌طوری‌که ما در عزاداری‌های مذهبی و موارد مشابه، شاهد آش‌های نذری زیادی با طعم‌های مختلف در سراسر کشور هستیم. مردم ایران علاقه زیادی به خوردن آش در هوای سرد دارد؛ چراکه این غذا کمی آبکی بوده و حسی مشابه نوشیدن یک چای داغ در هوای سرد را ایجاد می‌کند. به‌طورکلی می‌توان گفت که از آش هم به‌عنوان غذای اصلی و هم به‌عنوان پیش‌غذا یا میان وعده (عصرانه) استفاده کرد.

انواع آش رشته

رشته از محبوب‌ترین آش‌های ایرانی است که تهیه کردن آن‌هم آسان بوده و می‌توان در هر زمان و مکان آن را طبخ کرد. برای تهیه آش رشته، به سبزی‌های مخصوص مثل جعفری، گشنیز و اسفناج نیاز است؛ از سوی دیگر حبوبات مثل نخود و عدس در کنار لوبیا و رشته آشی در این آش خوشمزه استفاده می‌شود. عموماً آش رشته را به همراه کشک و در بعضی موارد با سرکه مصرف می‌کنند. در بعضی مناطق کشور هم آش رشته را با قره‌قروت ترش مصرف می‌کنند. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده آش رشته می‌توان به نعنا داغ، پیازداغ و سیرداغ اشاره کرد. معمولاً از آش رشته به‌عنوان پیش‌غذا یا عصرانه استفاده می‌شود.

انواع آش دوغ

آش دوغ  از دیگر غذاهای محبوب اصیل ایرانی است که بیشتر در مناطق شمال غرب کشور مثل آذربایجان و کردستان تهیه و طبخ می‌شود. آش دوغ را با ماست یا دوغ تازه به همراه سبزی‌های محلی یا کوهی تهیه می‌کنند. همچنین برای طبخ این آش خوشمزه، به برنج، سیر، نخود، تخم‌مرغ، پیاز و نمک هم نیاز است. بعد از پخت آش دوغ، برای سرو آن می‌توان از سیر کوبیده شده تازه یا نعنا هم استفاده کرد. گفتنی است که عموماً مزه این آش ترش است. به خاطر داشته باشید که در بسیاری از مراسم‌های عروسی محلی و حتی رسمی، از آش دوغ به‌عنوان یک پیش‌غذا در کنار کباب‌ها و خورش‌ها استفاده می‌کنند که در کنار زیبا کردن سفره غذا، تنوع مزه سفره غذا را هم بیشتر می‌کند.

انواع شله‌قلمکار

آش شله قلمکار یکی از معروف‌ترین نوع از انواع آش‌های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می‌شود. این آش با نعناع داغ تزیین و مصرف می‌شود. این آش برای نخستین بار به دستور ناصرالدین شاه همراه با آداب و تشریفات ویژه‌ای پخته و میان مردم و درباریان پخش می‌شد

همه چیز درباره حلیم

فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود.

حلیم یک غذای پرکالری محسوب می‌شود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین، ۱۰ گرم چربی، ۲۰ گرم کربوهیدرات، ۱ میلی‌گرم آهن و ۹ میلی‌گرم کلسیم است.

حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوس‌دار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماری‌های دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه نیز موثر خواهد بود.

فیبر موجود در گندم سبوس‌دار با کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون و کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماری‌های قلبی می‌شود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوس‌دار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیت‌ها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریک‌پذیر، التهاب مفاصل و بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کند.

نخود هم که در پخت برخی انواع حلیم به کار می‌رود غنی از فولات، ویتامین B6 ویتامین C و روی است.

۱۰ نکته در ارتباط با مصرف حلیم‌
۱-‌ در خوردن حلیم مراقب وزن خود باشید یک پیاله حلیم تقریبا ۱۵۰ کالری انرژی دارد که اگر با یک قاشق شکر، یک کف دست نان و روغن مصرف شود، ۳۵۰ تا ۳۰۰ کالری انرژی دارد.

۲- حلیم یک غذای سالم و بسیار مقوی است، اما اگر دچار افزایش قند یا چربی خون هستید باید توجه داشته باشید که شکر و روغن با آن استفاده نکنید یا در حداقل ممکن مصرف کنید.

۳- اگر می‌توانید حلیم را در منزل و با استفاده از جوانه گندم یا حداقل گندم سبوس‌دار تهیه کنید.

۴- حلیم مانده را مصرف نکنید، زیرا اگر حلیم چند ساعت یا چند روز بماند مواد نشاسته‌ای آن غیرقابل هضم می‌شود و نشاسته آن به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شود و موجب ناراحتی‌های گوارشی می‌شود.

۵- برخی در پخت حلیم از جوانه گندم استفاده می‌کنند. این حلیم به دلیل داشتن جوانه گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب انواع ویتامین‌ها و املاح است. از سوی دیگر با توجه به فعل و انفعالاتی که طی جوانه زدن در دانه گندم اتفاق می‌افتد میزان کالری جوانه گندم به مقدار زیادی کاهش می‌یابد که یکی از مزایای حلیم غنی شده نسبت به حلیم‌های رایج است.

۶- حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهایی است که دیر هضم می‌شود. به همین علت مصرف آن در سحر موجب می‌شود تا مدت‌ها احساس گرسنگی نکنید.

۷- در هنگام افطار حلیم را با شکر و روغن زیاد نخورید، زیرا باعث تحریک معده، اضافه وزن و نیز عطش شدید می‌شود. اغلب این تشنگی را با نوشیدن مقادیر زیاد آب و نوشیدنی‌های سرد جبران می‌کنند. این کار باعث رقیق شدن شیره معده و تاخیر هضم غذا می‌شود. عاقبت این رفتار نفخ شکم و سایر ناراحتی‌های گوارشی است.

۸- حلیم به علت داشتن گندم و گوشت منبع خوب آهن بوده و برای زنان، دختران جوان و افرادی که در معرض کم‌خونی هستند، توصیه می‌شود.

۹- پس از خوردن حلیم بلافاصله دراز نکشید، زیرا این غذا دیر هضم است و باعث می‌شود دچار سوزش و ناراحتی معده شوید.

۱۰- در ماه رمضان سر هر کوچه دیگ حلیم بر‌پا می‌شود، اما به آنان اعتماد نکنید و حلیم را فقط از واحدهای صنفی مجاز به عرضه حلیم خریداری کنید. زیرا برخی سودجویان در محل‌های غیربهداشتی حلیم‌های غیربهداشتی و بی‌کیفیت طبخ کرده و محصول را به همه جا توزیع می‌کنند و فروشنده نیز آن‌را به قیمت غذاهای سالم و بهداشتی به فروش می‌رساند. برای حفظ سلامت خود از این اماکن حلیم نخرید.


ارسال دیدگاه

ابتدا نام خود را بنویسید و سپس در کادر بزرگتر دیدگاه را در آخر نیز ارسال را بزنید، توجه داشته باشید که دیدگاه ها پس از تائید نمایش داده می شوند، پس از زدن ارسال دیدگاه شما ارسال شده و در صف بررسی قرار می گیرد


آشکده عمو نوروز

خلاصه مشخصات: